14 Jan 2013

Sebelas Januari bertemu :)

 Assalamualaikum and hello everyone :) May Allah bless all of us, Insya Allah.  Alhamdulillah for everything.

So for this update, I wanna say Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah sebab setelah 2 tahun tak bersua muka, bergelak ketawa, berloyar cantek dan berhuha huha, at last on 11th January 2013 genaplah umur Datuk Siti Nurhaliza yang ke-34 bertemulah Cik Syeda Cantek dengan Teacher Hawa. Hik3 !

Last minute planning always the best ! Last minute study ? Hmmmm...

Memandangkan Hawa takde kelas on Jumaat penghulu segala hari, then bertemulah 6 mata (Hawa 4 Syeda 2) dekat JJ Seremban 2. Kalau jumpa dekat Seremban lah namanya, mano jo lah laie nak poieeee. Adessss !

To the food court I go ! Hawa and her friends tunggu dekat situ. Last2 aku berjaya culik Hawa ! Sorry kawan2 Hawa :) Pusing pusing Jusco tu sampai pening. Sorry Hawa sebab aku bawak kau window shopping je. Kalau by the time aku ada cash RM1k aku belanja kau dah. Kau cakap je apa kau nak. Serious talk ! Hahaha *mampuih den*

Asyik pusing-pusing je, so ayuh chill kan diri, otak, kaki dan sebagainya. Ber bowling bowling-an lah jawabnya. Alang-alang takde orang kecuali romantic hubby and wifey yang main sampai 4 game tu, both of us pun apa lagi. Nak jugk tunjuk skill main bowling yang tersembunyi ni. Setahun lebih tak sentuh bowling :'(

Teacher Hawa mengganas ! Ahaa



 Ni orang lidi mana sesat tah :P


1st game ! Teka laa which one is Hawa and Syeda :P

2nd game ! Ehemmmm 

Cukup lah dua game. Memang laa practice makes perfect. Tapi next time maybe ? Heee... After bowling, Hawa ajak masuk photobooth. Yang ni epic failed sikit. Sebab bahasa Jepun yang dekat screen tu melampau sangat tatabahasa nya. Tengah tunggu Hawa scan pic je ni. 

Lambat sangat nak cuci gambar nye, meh snap  jap .

Tak tahu dah mana nak pergi. Ke Terminal One shopping Centre lah gamaknya. Hawa pun dah bertahun tak jejak sini. So, situ pun dah suram sikit. Almaklum laa penuh dengan orang yang jarang2 kita nampak *memang laa jarang2 nampak* Perut dah lapar keluar macam2 bunyi. Nak makan kat mana je? Then we chose makan kat Kopitiam je la. Malas nak amek gambar food, sebab dah lapar sangat aihh :/

Cik Hawa :)
*Trend 2013. Tutup mata time amek gambar. Hahaha.

                                     Cik Syeda Cantek :)
Gendang gendut tali kecapi kenyang perut Alhamdulillah suka hati. Dah petang sangat dah so nak hantar Hawa ke Labu Johnson (LBJ) kesayangan dia tu. Sepanjang jumpa, always LBJ meniti di bibir. Hahahaha. Nak balik ni Hawa cakap ikut Jalan Labu, jalan lama. So aku pun tak tahu kat mana tempat dia sebab tempat tu baru. Jijan pun dia tak pernah lupa menyebut. Hahaha. Aku ikut je Hawa cakap arah2 ke mana. Tapi aku pelik dah. Dia cakap kat Bandar Enstek tapi depan LBJ tu laa. Acano tu? Dalam hati comel ni, 'bila nya nak sampai kampus kau ni Hawa oiiiiiii'. Dah mula rasa pelik sebab rasa macam nak ke Seremban balik. But then, dia suruh masuk simpang yang nak ke TKC punya bangunan baru yang masuk dalam Majalah 3 tuuuuuuu...

Wahai Cik Hawa, you know what kau dah biarkan aku drive kereta yang memuatkan kita berdua pusing-pusing negeri. Kalau lah aku tahu kampus kau kat situ, dalam 30 minit je dah sampai kalau aku ikut jalan kat Bandar Sendayan tuuuuuuu.. Ni amek masa sejam lebih ikut pusing-pusing negeri. Nak marah tak jadi sebab kelakar bila ingat balik gaya kau tunjuk2 jalan tu. Kahkahkahkah. Dari Labu ke Nilai dan ke Labu semula. Hahahaha. Takpelah dimaafkan. Sebab kau baru lagi kat situ. Nanti explore lagi tau.

Konklusinya, thanks Hawa for spent those little time with me. Akhirnya terlepas rindu jugakkkkk ! Sorry if ada yang terkurang. Sorry if aku drive aku terlanggar lubang then kau melambung dalam kereta ke apa ke. Hahaha. Okay aku dah mengarut ! If wanna express how happy I am thru this entry, it's never enough. Only Allah knows how extremely happy I am. Mak aku pesan, nanti ada masa free datang-datang ke Jelebu. hihihi. Next time we meet up again, Insya Allah. Love youuuuuuu Hawa :*






1 comment:

  1. wah bestnyaaaa ! Jeles. Till we meet again too :)

    ReplyDelete